Vaata GALERIID: 8 esilinastust Lõuna-Eestis

5. mai 2024 | Uudised

4. mail esilinastus kaheksas Lõuna-Eesti paigas Tartu 2024 Ellujäämise Kunstide Dokprogrammi raames lühifilmide kogumik “Metsik lõuna”. Esilinastused toimusid samaaegselt Tartu Elektriteatris, Anne saunas Tartus, Piirissaarel, Värska kultuurimajas, Tõravere observatooriumis, Peipsimaa Pärimuskeskuses, Sänna Kultuurimõisas ja Rõuge rahvamajas.

Filmikogumik “Metsik lõuna” toob vaatajateni kaheksa pööraselt unikaalset lugu Tartust ja Lõuna-Eestist. Filmide autoriteks on nimekad filmitegijad Eestist ja auhinnatud dokumentalistid välismaalt. Kogumikku saab näha kinodes üle Eesti alates 5. maist.

Kogumiku “Metsik lõuna” filmid ja autorid: “Ellujäämise kunstnikud” (Jaan Tootsen), “Eluteelised” (Viesturs Kairišs / Läti), “Hilda Ha. Võrgust väljas” (Eva Kübar), “Jõgi ja kass” (Maria Aua), “Maja” (Carl Olsson / Rootsi, Taani), “Parim päev karakatile” (Andrey Paounov / Bulgaaria), “Vaatamise kunst” (Andris Gauja, Läti), “Õmblusmasin” (Ülo Pikkov).

Ellujäämise Kunstide Dokprogramm kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi. Projekti toetavad Eesti Filmi Instituut ja SA Tartu 2024.

Fotograafid: Nele Tammeaid, Argo Ingver, Oskar Kivilaan, Silver Gutmann, Henry Griin, Kerttu Kruusla, Heikki Leis, Gabriela Urm.